Vlaggetjesdag Scheveningen - Tall Ship Minerva Google+

Vlaggetjesdag

Minerva SailingVlaggetjesdag vindt in 2019 plaats op 15 juni en de komst van de Hollandse Nieuwe zal als vanouds weer uitbundig gevierd worden in de haven van Scheveningen. Er komen ca. 200.000 bezoekers.

Oorspronkelijk was Vlaggetjesdag de dag waarop vissersschepen met vlaggetjes versierd lagen in de haven om er vervolgens op uit te trekken om te jagen op de haring. Tegenwoordig zijn er andere visserijtechnieken en nieuwe tradities, maar gelukkig is Vlaggetjesdag blijven bestaan!

Een aantal dagen voorafgaand aan Vlaggetjesdag zal het eerste vaatje nieuwe haring verkocht worden en de opbrengt, die in de loop der jaren gevarieerd heeft van € 18.000 tot aan € 75.000, gaat naar een goed doel.

Scheveningse haringOp Vlaggetjesdag zelf vinden er vele activiteiten plaats. Zo kunt u echte Scheveningse handambachten bezichtigen, modelschepen, stoom motoren, een braderie en een uitgebreide visexpositie in de visafslag. Er is veel te doen voor kinderen en op diverse podia kunt u luisteren naar bekende artiesten en visserskoren. En niet te vergeten de vele prachtige met vlaggen gedecoreerde schepen die deelnemen aan het evenement.

Charter uw eigen Tall Ship voor Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag 2013Om met uw klanten of collega’s te midden van de activiteiten te komen kunt u een Tall Ship exclusief voor uw gezelschap huren voor een dagtocht of avondvaart. Leer uw medewerkers eens van een totaal andere kant kennen of ontvang uw relaties in een bijzondere ambiance, op een zeilschip met luxe, comfort en een sfeervolle inrichting. Kies bijvoorbeeld een van de volgende arrangementen:

Vraag hier direct een offerte aan!