Hamburger Hafengeburtstag - Tall Ship Minerva Google+

Hamburg Hafengeburtstag

HamburgHet kernstuk van de Hamburg Hafengeburtstag (vr 10 t/m zo 12 mei 2019) is het Waterprogramma op de Elbe, van de Museumhaven Oevelgönne, langs de steigers tot aan de City haven. Hoogtepunten zijn de welkomst- en vaarwel parades van windjammers, traditionele zeilschepen en plezierjachten; en uiteraard ook het traditionele vuurwerk.

Boek hier uw tickets binnenkort voor de Hamburg Hafengeburtstag 2019!

Hamburg is de op één na grootste stad van het land en tevens de belangrijkste havenstad. De stad ligt aan de rivier de Elbe, op 110 km vanaf de Noordzee. U vindt hier veel historische bezienswaardigheden die de 1200-jarige geschiedenis van de stad heeft nagelaten. Over de talrijke kanalen in Hamburg liggen in totaal meer dan 2300 bruggen. Daarmee heeft Hamburg meer bruggen dan Amsterdam en Venetië samen.

Op een eiland in de Elbe bevindt zich de Speicherstadt, een groot complex van op palen gebouwde pakhuizen uit het eind van de 19e eeuw. In dit grootste pakhuiscomplex van de wereld werden hoogwaardige goederen gedeponeerd zoals koffie, thee, cacao, kruiden en tabak. Achter de dikke muren vindt u tevens een romantische idylle van kanalen, gotische gevels en torens.

Tussen Speicherstadt en de haven, direct in het hartje van de stad, ontstaat op het vroegere haventerrein een nieuw kwartier: de HafenCity, het waarschijnlijk grootste en spannendste stadsontwikkeling projecten van Europa. Tot de architectonische hoogtepunten behoort vanaf 2010 ook de Elbphilharmonie, een nieuwe concerthal direct op het dak van een pakhuis gebouwd. Vanaf het spectaculaire bouwwerk zullen in de toekomst met een wijde blik de Elbe en ook de jaarlijks ca. 40 binnenlopende cruiseschepen te bewonderen zijn.